Az amerikai leleplezést követően három évvel később kezdődött meg az új Bronco hazai forgalmazása.

A Ford az Egyesült Államokban 2020 nyarán mutatta be a kínálatából 1996-ból távozott legendás terepjáró, a Bronco 21. századi verzióját. A nemrégiben általunk is alaposan megkínzott és darabokra szedett új Broncóra nekünk magyaroknak sokat kellett várnunk, mindenesetre most végre megkezdődött a hivatalos importőri forgalmazás.

A típus magyarországi alapára 30,7 millió forint, mely összeg ellenében egy Outer Banks kivitelű, 255/70 R18 gumikon gördülő Bronco vezethető haza, a 285/70 R17-es abroncsokkal szerelt, komolyabb terepjáró-képességű Badlands verzió hazai indulóára 32,3 millió forint.
Így fest a Badlands kivitel

Mindkét ötajtós változatban 335 lóerős teljesítményű és 563 Nm nyomatékú 2,7 literes EcoBoost biturbó V6-os benzinmotor található, mely egy tízfokozatú automata váltón keresztül hajtja meg a négy kereket.

A 0-100-as sprintet 6,7-7,2 másodperc alatt abszolváló, 4,8 méter hosszú és 1,85 méter magas Bronco végsebessége 160 km/h.
A 424 lovas 3 literes biturbó V6-os motorral szerelt Bronco Raptor európai forgalmazásáról egyelőre nincsenek információink.

A 292 lóerős hasonló erőforrásra épülő, általunk a közelmúltban részletesen bemutatott Ranger Raptor pickup magyarországi alapára cikkünk írásakor bruttó 26 millió forint.
Ranger Raptor

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.