A tábla előtt még ott vannak a mécsesek is.

Videót készített a Magyar Kerékpárosklub Budapesten, az Árpád híd egyik lehajtója és a Serfőző utca közös szakaszánál, ahol az autósok az Árpád fejedelem útjára kanyarodhatnak. Azért ezen a helyszínen álltak meg a kamerával, mert a kereszteződésbe, ahol nyáron halálra gázoltak egy vétlen, a kijelölt kerékpárúton közlekedő biciklist, a közelmúltban kikerült egy stoptábla.

Az öt perces felvételen az látható, hogy 24-en autós hajtott át lassítás nélkül a kereszteződésen, hárman pedig lassítottak, „odafigyelve” gurultak át a keresztező bicikliúton. Csupán egyetlen autós állt meg a táblánál, mert éppen akkor érkezett egy kerékpáros.
A bejegyzésben a kerékpárosklub felhívta a figyelmet: a stoptábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.