Index – Gazdaság – Megvan, mennyibe kerül majd az egynapos autópálya-matrica

általa megosztva admin
Kategória:


Mint ismert, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának hétfői ülésén tartották Lázár János éves meghallgatását. Az építési és közlekedési miniszter az új építészeti törvényről, a KRESZ-ről, valamint a vasúti és a közúti közlekedés fejlesztéséről is beszélt. Az ellenzéki képviselők sem maradtak adósak a kérdéseikkel.

Egyik fontos elem volt a meghallgatásnak, amikor szóba kerültek az autópályák, ugyanis egy uniós rendelet miatt 2024-től kezdve a tagállamoknak biztosítaniuk kell a napi matricákat is mind a személyautók, mind a nehézgépkocsik számára – írja a hvg.hu.

Lázár János elárulta, 2024. március 1-től vezetik be a 24 órás autópálya-matricát Magyarországon, amely 5150 forintba kerül majd.

A miniszter egyébként rámutatott, Magyarország nagy logisztikai előnnyel rendelkezik/rendelkezhet, az autópályák gigantikus bevételt hoznak a költségvetésnek.

A gyorsforgalmi utakból származó bevétel körülbelül 500 milliárd forint, ami 700 milliárdra emelkedik, miközben az alsórendű utakra 120 milliárd forintot költenek.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.