Index – Belföld – Nagyon sok autóról kerülhet le a zöld rendszám Magyarországon

általa megosztva admin
Kategória:


Az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz köthető javaslat szerint a forgalomba helyezett plug-in hibridek mellett a már forgalomban lévő, elektromos hálózatról tölthető, de alapvetően nem elektromos hajtású autókról is lekaphatják a zöld rendszámot a jövőben – értesült a Telex.

Amennyiben a hatótávnövelővel felszerelt villanyautókra is kiterjesztik a javaslatot, akkor összesen 33 ezer járművet érinthet a változás, teszi hozzá a lap. A plug-in hibrid tulajok a folyamat részeként búcsút inthetnek az ingyenes parkolásnak, amivel most még számos magyar településen élhetnek.

A minisztérium a Telex érdeklődésére azt válaszolta, hogy a közúti közlekedés szabályainak felülvizsgálata folyamatosan zajlik, annak alakulásáról a későbbiekben tájékoztatják a közvéleményt.

Magyarországon az elmúlt hónapokban egy tucatra nőtt azon települések száma, ahol hozzányúltak a zöld rendszámos parkolási kedvezményhez.

Már Ajkán, Siófokon, Nagykanizsán, Hódmezővásárhelyen és Zalaegerszegen is megszűnt a kedvezmény, Pécs és Miskolc egyelőre csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg az ingyenes parkolást, a tisztán elektromos járművektől nem.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.