Index – Külföld – Az autópályán hajtott forgalommal szemben egy kamionos Szlovákiában

általa megosztva admin
Kategória:


A hatóság egy videót is közzétett az esetről, amin látható, hogy a Scania elkezd tolatni, majd ezt követően menetirányba áll.

A rendőrség közigazgatási eljárást indított a sofőr ellen, melynek keretében akár el is tilthatják a vezetéstől. Ezenfelül 300 eurós (112 ezer forintos) pénzbírságot szabhatnak ki rá – írja az Új Szó.

Magyarországon is gyakori jelenség a forgalommal szemben történő közlekedés. Legutóbb az M3-as autópályán történt hasonló eset, a rendőrség eljárást indít a figyelmetlen autós ellen.

Mint arról az Index is beszámolt, az Országgyűlés változtatott a pénzbírságok összegein, ezért a forgalommal szemben haladók jövőre akár harminc százalékkal magasabb pénzbírságot kaphatnak. Az új törvény értelmében a bírság legalacsonyabb összege 6500, a legmagasabb pedig 200 ezer forintra emelkedik.

Köszönjük olvasóink bizalmát!

Az Index az ország legolvasottabb közéleti újságja. Olvasóink tudatos hírfogyasztásának köszönhetően az Index nemcsak a napi hírversenyben, hanem a legfontosabb minőségi mutatókban is stabil piacvezető. Köszönjük!

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.