Index – Belföld – Több százan sztrájkoltak abban a magyar gyárban, ahol többen rosszul lettek

általa megosztva admin
Kategória:


A sztrájkot az akkumulátorgyár beruházásán dolgozó munkások szervezték a jelentős összegű kifizetetlen bértartozások miatt – értesült több forrásból a Gulyáságyú Média.

A demonstráció miatt erős torlódás volt az M6-os autópálya iváncsai iparterület melletti szakaszán, amely jelentős forgalmi fennakadást okozott az autópályán, illetve a bevezető és kivezető útszakaszokon is.

Dunaújvárosi Hírportál nem hivatalos információ szerint azt írta: a munkavállalók azért nem akarták felvenni a munkát, mert az anyavállalat, az SK ugyan kifizette az alvállalkozójának és az is az övének a megrendelt szakipari munkákat, ám az „al-alvállalkozó” ezt már nem tette meg a munkatársainak.

A lap úgy értesült, hogy szerda délelőtt a felek végül megegyeztek abban, hogy az elkövetkező néhány napban kifizetik azokat, akik a fenti okok miatt nem kapták meg járandóságukat.

Rendellenesség történt a gyárban

„A rendőrségre 2023. június 7-én 6 órakor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy az iváncsai ipari park területére történő bejutást mintegy 300 fő, három gépjárművel akadályozza, amelynek következtében az ipari park területére vezető 6205-ös számú úton, valamint az M6-os autópálya 50-es kilométerénél forgalmi torlódás alakult ki. A helyszínre érkező rendőrök a közlekedés segítése, továbbá a forgalom zavartalanságának mielőbbi helyreállítása és biztosítása érdekében a gépjárműveket az autópályáról Adony, valamint Iváncsa településekre terelték, így lehetővé téve a forgalom folyamatos haladását, a közlekedési balesetek megelőzését” – tájékoztatott a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a vármegyei híroldal érdeklődésére.

Mint korábban megírtuk, a Szabad Európa információi szerint többtucatnyi ember lett rosszul az építés alatt álló iváncsai akkumulátorgyárban, amikor valamilyen, egyelőre nem ismert anyag jutott a levegőbe, és azt belélegezték.

Az eset még június 6-án történt, a rendelkezésre álló információk szerint

VALAMIFÉLE MÉRGEZŐ ANYAGOT LÉLEGEZTEK BE AZ EMBEREK, AMITŐL HÁNYTAK, HASMENÉSÜK VOLT, SŐT TÖBBEN KIÜTÉSESEK LETTEK.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta: egyelőre annyit tudnak biztosan, hogy valami rendellenesség biztosan történt.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).