Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Előbb visszakapták a gyalogosok a Lánchíd pesti oldalánál lévő járdákat


A kivitelező péntek reggel megnyitotta a gyalogosforgalom előtt a tér oldalában futó új járdákat és gyalogosátkelőket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. Ezen a szakaszon elkészült az öntött aszfaltburkolat, a szakemberek végeztek az új járdakorlátok felszerelésével, valamint új korlátok kerültek a pesti hídfőnél lévő háromszögszigetre is, amit az újonnan kialakított gyalogos-átkelőhelyek kötnek össze a járdákkal.

A BKK szerint a felújításnak köszönhetően az arra járók a korábbinál biztonságosabban közlekedhetnek a tér Lánchíd felőli oldalán. Kisebb szerelési és javítási munkák még lehetnek, ezek azonban már nem akadályozzák a gyalogosforgalmat. A BKK emlékeztetett, hogy a teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, gyalog a felújítás teljes befejezése után lehet átkelni rajta.

Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentes az utazás.

A kakógyűlésen dől el a Lánchíd sorsa

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a fővárosiak dönthetnek a budapesti lakógyűlésen. Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzést használó járművek közlekedhettek a hídon. A BKK közlekedési szakemberei – a vizsgálati eredmények alapján – az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják. 

A Magyar Autóklub amellett, hogy kifogásolja a budapesti lakógyűlés szavazás kérdésfeltevésének módját, a Lánchíd forgalmi rendjével kapcsolatban az okos kompromisszumot támogatja. Úgy fogalmaznak, hogy olyan megoldás szükséges, amely nem hozza vissza az eredeti torlódásos állapotot,

UGYANAKKOR A MÁSIK SZÉLSŐSÉGET, AZ ÜRES HÍD ÁLLAPOTÁT SEM TARTÓSÍTJA, NEM TERHELI ÉRTELMETLENÜL A KÖRNYEZŐ ÚTHÁLÓZATOT ÉS A KÖRNYEZETET.

„Támogatjuk, hogy a hídon az autóbuszoknak és a kerékpárosoknak ne kelljen a dugóban araszolniuk, ehhez a használat finomhangolása szükséges: hajthassanak be úgy a civil autósok, ami még nem jár torlódással. Indítványozzuk, hogy a behajtásra jogosultak körére és a forgalmi rend részleteire független szakmai testület adjon javaslatot” – írta az autósklub.





Source link

Exit mobile version