Index – Külföld – Valami furcsa történt az orosz hadsereg legfontosabb hídjánál

általa megosztva admin
Kategória:


A kercsi hídnál tavaly ősszel történt egy nagy robbanás, amely miatt egy időre le kellett zárni az építmény egy részét. Az oroszok szerint az akció mögött az ukránok álltak, de utóbbiak nem vállalták magukra a cselekmény elkövetését, az ügy részletei pedig mind a mai napig homályosak.

Most ismét arról jelentek meg videók a közösségi médiában, hogy sűrű füst szállt fel a hídról.

Szergej Akszonov krími kormányzó reggel 9.44-kor azt írta ki a Telegram-oldalán, hogy hadgyakorlat miatt zárták le a hidat, és azt ígérte, hogy néhány órán belül helyreáll a közlekedés. 

Ez az eszköz lehet a felelős a füstért 

A közösségi médiában megjelent bejegyzésekben azt valószínűsítik, hogy a hadgyakorlat részeként egy TDA–3 típusú orosz eszközt használhattak a hídon. A fenti videón ki is vehető, hogy egy ahhoz hasonló felszerelésből száll fel a füst. A gépezet működéséről alább is látható egy korábbi felvétel.

Az eszköz célja, hogy a füst képzésével elrejtse az ellenség elől a katonákat és más felszereléseket. Hogy ezt most miért kellett pont a híd kellős közepén bevetni, az egyelőre nem világos.

A kercsi hídnak létfontosságú szerepe van a Krímben állomásozó orosz csapatok ellátásában. Katonai szakértők szerint a híd megsemmisítése esetén az ukránoknak a jövőben akár az egész félsziget visszafoglalására is lehet esélyük.

Az ukrajnai háború fejleményeit szerdán is percről percre közvetítjük az Indexen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.