Index – Külföld – A szomszédban már annyira havazik, hogy közlekedési fennakadásokat okozott

általa megosztva admin
Kategória:


Hargita megyében – Csíkszereda és Székelyudvarhely, illetve Maroshévíz és Borszék között – korlátozni kellett a teherautók forgalmát kedd reggel a sűrű havazás miatt. Brassóban a városvezetés arra kérte a sofőröket, hagyják otthon a gépkocsijukat, és használják a tömegközlekedést.

Az MTI információi szerint Hargita megye közútjain kedd reggel télies útviszonyok között zajlott a közlekedés. A két említett nehezebb útszakaszon korlátozták a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek forgalmát, nehogy elakadjanak a hóban és torlódást okozzanak – írta az Agerpres román hírügynökség.

Bár a korlátozás eredetileg délig lett volna érvényben, a Székelyhon beszámolója szerint tíz óra után feloldották azt.

A hírportál arról írt, hogy 

A NAGYOBB GÉPJÁRMŰVEK Szentegyházán és a megye más településein is elakadtak az utakon a hó miatt.

Brassóban ennek elejét akarták venni, a városvezetés már hétfőn közösségi oldalán figyelmeztette a lakosságot, hogy kedd reggel csak azok induljanak útnak autóval, akiknek feltétlenül szükséges. Kiemelték, hogy aki teheti, inkább a helyi tömegközlekedést használja.

Hozzátették,

A narancssárga riasztás alatt lévő városban kedden 40 hókotró dolgozik a hó eltakarításán, amelyek 140 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki.

Télies útviszonyoknak megfelelően zajlik a közlekedés Kolozs megyében is, de nincsenek elzárt útszakaszok – jelezte a megyei önkormányzat.

A román meteorológusok sűrű havazásra figyelmeztető narancssárga riasztást adtak ki a Déli-Kárpátokra és a Keleti-Kárpátok déli részére. A román meteorológiai szolgálat (ANM) előrejelzése szerint erős szélre, hófúvásokra is számítani kell. A narancssárga riasztás kedden 22 óráig érvényes.

Az ANM arra is figyelmeztetett, hogy az 1400 méter fölötti térségekben jelentős vastagságú friss hóréteg rakódik le, így megnő a lavinaveszély.

Magyarországon is havazásra figyelmeztettek

Kedden Magyarországra is havazást mondott a meteorológiai szolgálat, mint írtuk, az ország délkeleti részén kisebb eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat.

Az előrejelzések hajnali fagyra is figyelmeztettek, valamint

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Győr-Moson-Sopron,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg,
  • Vas
  • és Zala vármegyére

elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki széllökések miatt.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.