Index – Belföld – Új vasútvonalakat érint a MÁV kedvezményes jegytípusa

általa megosztva admin
Kategória:


A MÁV úgynevezett Okosjegy szolgáltatását a leggyorsabb vásárlóinak kínálja, tehát minél korábban veszi meg valaki vonatjegyét, annál nagyobb kedvezményt kaphat.

AZOK AZ UTASOK, AKIK AZ INTERNETEN ÉS MÁV-APPON VÁLTHATÓ OKOSJEGYET VÁLASZTJÁK, AKÁR 40 SZÁZALÉKKAL KEDVEZŐBB ÁRON UTAZHATNAK A PÉNZTÁRBAN VÁLTOTT TELJES ÁRÚ JEGYHEZ KÉPEST.

Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is. 

A MÁV közleménye szerint a legújabb Okosjegyek a korábbiakhoz hasonlóan két díjszinten érhetők el. A jegytípus 

  • 1599 forinttól és
  • 2399 forinttól kapható.

A szolgáltatás már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható. 

A Balaton és a Tópart InterCitykre Budapestről Siófokra, Zamárdiba, Balatonföldvárra, Balatonszárszóra és Balatonszemesre 1599 forinttól, a távolabbi IC-megállási helyekre 2399 forinttól kapható az új jegytípus.

A főváros felől Győrön át Szombathelyre közlekedő IC-kre Győrig 1599, az IC-kkel elérhető távolabbi városokba 2399 forinttól váltható Okosjegy.

A fővárost – Székesfehérváron, Veszprémen keresztül – Szombathellyel összekötő Bakony InterCitykkel Veszprém 1599 forinttól, a többi IC-megállási hely 2399 forinttól érhető el.

A szombathelyi IC-kre 1. osztályú Okosjegy is váltható, a közelebbi állomásokra, mint Győr, 2199, a távolabbiakra 3299 forinttól.

Népszerű szolgáltatás

A Szeged, Debrecen–Nyíregyháza, Pécs, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Miskolc és Kaposvár felé közlekedő InterCity vonatokra eddig összesen több mint 144 ezer Okosjegyet váltottak az utasok idén.

A szegedi, pécsi, debreceni, veszprémi és zalaegerszegi vonalakon, illetve a Göcsej IC-ken megváltható, 2021-ben bevezetett Okosjegy-lehetőséggel tavaly már 487 ezren éltek.

A MÁV-appon és a jegy.mav.hu digitális platformon az eredeti, teljes árú ajánlat is megtalálható a kiválasztott vonatra, ám az olcsóbb Okosjegy vásárlása is könnyen elvégezhető.

A MÁV tervei szerint

az Okosjegy szolgáltatást további vasútvonalakra is kiterjeszti majd.

Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát ajánl az autózás, akár a telekocsi helyett, hogy ezzel is támogassa a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

(Borítókép: Róka László / MTI)

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.