Index – Belföld – Nem ússzák meg, hogy eltorlaszolták a síneket

általa megosztva admin
Kategória:


A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a két fiú két és fél éve, egy augusztusi nap éjjelén ellopott egy bevásárlókocsit egy XVII. kerületi bevásárlóközpont elől, és a közeli vasúti sínekhez tolta azt.

A fiatalok felfordították a kocsit, amit aztán a sínekre helyeztek, majd végignézték, ahogy az egyik vonatszerelvény nem sokkal később elsodorja.

Három nappal később, a hajnali órákban a két fiú egy másik kocsit is eltolt a bevásárlóközponttól, és megcsinálta ugyanazt, mint korábban. Ekkor az érkező vonat gyors fékezés után nekiütközött a bevásárlókocsinak, és elsodorta azt. A mozdonyvezető megállította a szerelvényt, majd jelentette az esetet az illetékeseknek. 

A mozdonyt másfél millió forintot meghaladó kár érte.

Később az egyik, 14 éves fiú a közeli utcából elhúzott egy szelektív hulladékgyűjtő edényt, amit a kerekeire állítva a sínekre tett. Az érkező vonat, megint csak gyors fékezést követően, nekiment a kukának. Ez a mozdonyvezető is megállította a szerelvényt, ő is bejelentést tett, majd levette a mozdonyon fennakadt edényt, és a vágány mellé rakta.

A budapesti I. és XII. kerületi ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeinek részlege a két fiút társtettesként elkövetett, többrendbeli, közlekedés biztonsága elleni bűntettel, valamint rongálással vádolja.

A fiatalokkal szemben – próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést kezdeményeztek.

A próbaidő alatt a fiúk pártfogó felügyelete alá kerülnek. Emellett az ügyészség azt is kérte, hogy a fiatalkorúak vegyenek részt a Pártfogó Felügyelői Szolgálat által szervezett személyiségfejlesztő, illetve közösségi jóvátételi, a sérelem okozását tudatosító programban.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.