Index – Belföld – Tavasztól sűrűbben járnak a buszok a Lánchídon

általa megosztva admin
Kategória:


Jóval több busz közlekedik majd Buda és Pest között március 20-tól, hogy még könnyebb legyen az átkelés a Dunán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Hozzátették, csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen kelhetnek át Budapest ikonikus hídján, hiszen a mostani helyzethez képest átlagosan öttel több jármű közlekedik majd óránként Buda és Pest között.

A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás megkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon.

A közlemény kiemeli, hogy március végétől csúcsidőben sűrűbben jár majd a 105-ös busz, emellett a hónap végétől az akkor már a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is segíti a Duna két partja között utazókat. A 16-os és a 216-os buszok továbbra is a jelenleg érvényben lévő menetrend szerint indulnak majd.

A Lánchíd felújítását 2021 márciusában kezdték el, Karácsony Gergely azóta rendszeresen tájékoztatott a felújítás menetéről.

A főpolgármester február elején írt arról, hogy a dugómentes Lánchídon gyorsabb és kiszámíthatóbb a buszközlekedés, mint a felújítás kezdete előtt, a Krisztina tér és a Deák Ferenc tér közötti út például átlagosan három perccel lett rövidebb.

Az autós közlekedés egyelőre nem indult el, bár sokan egyáltalán nem szeretnék, hogy a hidat újra birtokba vegyék a kocsival közlekedők. Az Index egy nemrég közzétett kutatás eredményeiről számolt be, miszerint a  budapestiek többsége egyetért azzal a – jelenleg ideiglenes – fővárosi döntéssel, hogy a Lánchídon csak buszok, kerékpárok, motorosok és taxik (illetve megkülönböztető jelzést használó járművek), később pedig gyalogosok kelhessenek át.

A felújítás és a közlekedés további részleteiről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.