Index – Külföld – Több százezer autót hív vissza a Tesla

általa megosztva admin
Kategória:


Több százezer autót hív vissza a Tesla az önvezető rendszer hiányossága miatt. A cég az amerikai hatóságok nyomására kénytelen visszahívni 362 ezer autóját – közölte az MTI. 

A sofőrtámogató rendszer nem felel meg a közlekedésbiztonsági jogszabálynak, és baleseteket okozhat – jelezte az amerikai Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatal (National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

A hatóság álláspontja, hogy a szoftver megengedi, hogy az általa navigált jármű átlépje a sebességhatárt, valamint törvénytelen vagy kiszámíthatatlan módon hajtson be kereszteződésekbe, megnövelve az ütközés kockázatát.

A gyártó nem ért egyet 

A Tesla vitatja a közlekedésbiztonsági szervezet megállapításait, de közölte, hogy teljesíti a kérést, és szoftverfrissítés idejére visszahívja az önvezető rendszerrel ellátott autókat. A texasi székhelyű autógyártó így frissíti a 2016 és 2023 között gyártott modellek önvezető szoftverrendszerét.

Ugyanakkor a cég hangsúlyozta, nincs tudomásuk arról, hogy a visszahívásban érintett járműveknél a kifogásolt hiányosság bármilyen sérüléshez vagy halálesethez vezetett volna. Hozzátették, a rendszerrel kapcsolatban összesen 18 alkalommal kértek garanciális intézkedést.

Az amerikai közúti közlekedés biztonságáért felelős hivatal több vizsgálatot folytat az elektromos autóiról ismert gyártó ellen annak önvezető technológiája miatt, állítólagos balesetek miatt.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.