Index – Külföld – Csődbe ment egy brit légitársaság

általa megosztva admin
Kategória:


A brit Polgári Légi Közlekedési Hatóság (CAA) szombat reggeli közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal törölte a Flybe valamennyi járatát, és arra kérte a most útnak indulókat, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert nem indulnak a gépek, ehelyett érdeklődjenek az utazási irodáknál. Akinek mégis utazni kell, az váltson inkább vonatra vagy buszra.

A cég Twitter-bejegyzéséből derült ki, hogy csődgondnokság alá helyezték a vállalatot, és két csődgondnokot is kineveztek. A törölt járatok helyett nem ajánlottak alternatív megoldást az utasoknak. 

Nem először került bajba a Flybe

A cég 2020 márciusában már csődvédelmet kért, mert a légi közlekedés koronavírus-járvány miatt leállása eredményeként el kellett bocsátania 2400 embert. 2021 áprilisában az amerikai hedge fund, a Cyrus Capitalhoz köthető Thyme Opco vette át a vagyonelemeket. Nem sokkal később átnevezték Flybe-ra, és Birminghamben volt a központja – írja a The Guardian.

A terv, amivel vissza akartak térni, az volt, hogy elsősorban belföldi járatokat üzemeltetnek. 23 útvonalon heti 530 járatban gondolkodtak. A talpra állás tavaly áprilisban indult, akkor nyolc,  turbólégcsavaros regionális repülőgépből álló flottával vágtak neki a működésnek.

A mostani 321 alkalmazott közül 277-et azonnali hatállyal elbocsátottak.

(Borítókép: Artur Widak / NurPhoto / Getty Images)

 

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.