Index – Mindeközben – Egy brit férfi még tinédzserként kölcsönzött ki egy könyvet, amit 58 év után vitt vissza a könyvtárba

általa megosztva admin
Kategória:


David Hickman, aki az angliai Dudleyban született, mindössze 17 éves volt, amikor 1964-ben kikölcsönözte a könyvtárból Az autósokra vonatkozó törvények című könyvet. Egy kisebb közlekedési balesetet követően akart tájékozódni az autós közlekedés szabályairól. Azon a nyáron éppen a könyvtár előtt hajtott el, és integetett a közeli középiskolából távozó diáktársainak, amikor összeütközött egy másik autóval, amelyről kiderült, hogy az akkori polgármesterhez tartozott. A könyv kevésnek bizonyult, és még szeptemberben Hickman a bíróság előtt elismerte, hogy kellő óvatosság és körültekintés nélkül vezetett, ami egy kisebb pénzbírságot eredményezett.

Hickman ma a dél-londoni Battersea városában él, miután 1970-ben a fővárosba költözött. Megkönnyebbülten vette tudomásul, hogy a napi 20 pennys bírságot – ami körülbelül 42 340 fontot (közel 19 millió forintot) tesz ki – elengedik. Sharon Whitehouse, Dudley könyvtárosa elmondta, hogy nagyon örült, hogy visszakapták a könyvet, a számítógépesítés előtti kartonjegyekkel együtt, és hogy hallhatták a mögötte lévő történetet.

Source link

Translate ?