Index – Belföld – Újabb lépést tett a modernizáció felé a budapesti tömegközlekedés

általa megosztva admin
Kategória:


A korszerű, alacsony padlós járművek a csehországi Plzenből érkeznek Budapestre, átvételük folyamatosan és ütemezetten zajlik. A sikeres tesztek után ezekkel a 75-ös, 76-os, 77-es, 80-as és 82A vonalon találkozhatnak majd a tömegközlekedők Budapesten.

Tavaly szeptemberben érkezett az első új troli Budapestre, amelyet novemberben továbbiak követtek. A 2022-ben érkezett hat trolibusz mindegyike utasforgalomban közlekedik. Jelenleg összesen 66 Solaris–Skoda Trollino típusú trolibusz szállítja az utasokat a fővárosban, közülük 36 csuklós Trollino 18-as – tájékoztatott a Budapesti Közlekedés Központ (BKK).

A lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni – írja a társaság. A BKK hangsúlyozta, hogy a trolik rendkívül kedvező konstrukcióban érkeznek Budapestre, szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba. A járművek összesen mintegy 26,7 millió euróba (aktuális árfolyamon számítva 10,6 milliárd forintba) kerülnek, a fedezetet a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.

Translate ?