Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Külföld – Fontos mérföldkőhöz érkezett a légi közlekedés


A két társaság közel tíz éve működik együtt a fenntartható kerozin gyártásában és felhasználásában, emlékeztettek a frissen kiadott közleményben.

A zöld üzemanyagot Franciaországban állítják elő állati zsírokból és használt sütőolajból. A légitársaság szerint csak olyan terméket vásárolnak, amely nem veszélyezteti az élelmiszerellátást vagy az állatok takarmányozását, és nem tartalmaz pálmaolajat.

Korábban az Air France-KLM csoport 1,6 millió tonna fenntartható kerozin vásárlásáról állapodott meg a Neste és a DG Fuels vállalattal tíz évre. A társaság célja, hogy 2030-ra tíz százalékra emelje a fenntartható forrásból származó kerozint a jelenlegi három százalékról.

A szakemberek állítása szerint a zöld üzemanyag használatával 2019-hez viszonyítva a légitársaság egy árukilométerre vetített emissziója 30 százalékkal csökkenthet 2030-ra.

A fenntartható kerozin szén-dioxid-kibocsátása 80 százalékkal kisebb a hagyományos üzemanyagénak a teljes életciklusra vetítve – tették hozzá. Benjamin Smith, az Air France-KLM Csoport vezérigazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a megállapodást, írja az MTI.

„A flottamodernizáció, fenntartható kerozin használata és az üzemelés optimalizálása a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének három lépése” – jelezte a cégvezető.

Source link

Exit mobile version