Index – Belföld – Fürjes Balázs: A leállított fogaskerekű kapjon azonnali buszos pótlást!

általa megosztva admin
Kategória:


Haladéktalanul intézkednie kell a fővárosnak a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról és a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról – fogalmazott közösségi oldalán Fürjes Balázs miniszterhelyettes.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára bejegyzésében azt írta, hogy ő és Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere már több hete szóvá tették, hogy helytelennek tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester leállítja a fogaskerekű közlekedését, mindezt úgy, hogy közben nem kínál semmilyen megoldást.

Továbbra is így gondolom: az a minimum lenne, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek! Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a

fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!

– fogalmazott posztjában Fürjes Balázs.

A főpolgármester-helyettes szerint sosem volt szó megszüntetésről

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a Városházán múlt csütörtökön azt mondta, hogy „sosem volt arról szó, hogy megszüntetjük a fogaskerekűt”. Úgy fogalmazott, a fővárosi vezetés ugyanazt gondolja, mint Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester, akinek előterjesztése szerint lobbiznia kellene a fővárosnak, hogy uniós forrásokból legyen pénz a fogaskerekűre. A főpolgármester-helyettes hozzátette: remélik, hogy erre lesz uniós forrás.

Mint arról november elején beszámoltunk, a Fővárosi Önkormányzat úgy döntött, hogy télre bezárja a fogaskerekűt, holott az üzemeltetése csupán a BKK működési költségeinek fél százaléka. A XII. kerület alpolgármestere tiltakozott a lépés ellen: Fonti Krisztina a fogaskerekű újraindítását kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől. Szerinte működtetése kötelező feladata a fővárosnak.

Tavasszal Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a Magyar Nemzet megkeresésére hangsúlyozta, hogy „jelenleg a kerület hegyvidéki részét és a Városmajort összekötő fogaskerekű megújítása és meghosszabbítása nagyon időszerű lenne, ugyanakkor idén februárban lejárt a már megtervezett projekt építési engedélye, mivel a fővárosi vezetés elmulasztotta ennek meghosszabbítását”, és reméli, hogy nem állítják le a fogaskerekűt.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.