Index – Külföld – Megszólalt Bolsonaro, nem ismerte el a választások eredményeit

általa megosztva admin
Kategória:



Jair Bolsonaro köszönetet mondott azoknak a szavazóknak, akik rá adták le voksukat, de nem ismerte el vereségét. Bár sokan attól tartottak, ennek ellenére nem támadta meg az eredményt − írta meg a BBC.

Kabinetfőnöke, Ciro Nogueira Bolsonaro rövid nyilatkozata után arról beszélt, hogy megkezdődik a hatalom átadásának folyamata”

Bár Bolsonaro saját szavaival nem ismerte el a vereséget, a brazil legfelsőbb bíróság nem sokkal a beszéde után közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy a hatalomváltás engedélyezésével elismerte a választás eredményét.

Az elnök korábbi harcias kijelentései − például az, hogy „csak Isten” távolíthatja el hivatalából − miatt feszült várakozás előzte meg bejelentését. A választások előtt többször is alaptalan kétségeket fogalmazott meg a választási rendszerrel kapcsolatban.

Nagyon röviden beszélt

Amikor végül 44 órával a választási eredmény kihirdetése után megjelent a nyilvánosság előtt, Bolsonaro nyilatkozata mindössze két percig tartott, és nem válaszolt az összegyűlt újságírók kérdéseire sem.

A támogatóinak szóló üzenetben Bolsonaro azt mondta, hogy

álmaink továbbra is ugyanúgy életben vannak, mint valaha.

Megismételte az általa és pártja által képviselt értékeket − „Isten, haza, család és szabadság” −, és ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is a brazil zászlón szereplő szavak, a „rend és a haladás” érdekében fog küzdeni.

A hagyományokkal szakítva egyáltalán nem említette meg fő riválisát, Luiz Inácio Lula da Silvát, aki vasárnap kis szavazatkülönbséggel legyőzte őt. A hagyományokkal szakítva Bolsonaro úr továbbra sem nevezte meg azt az embert, aki legyőzte őt a választáson.

Hívei országszerte tüntetnek

Bolsonaro keményvonalas támogatói − akik nem hajlandók elfogadni, hogy vesztett a választáson − két állam kivételével Brazília minden államában útakadályok százait állították fel.

Az elnök beszédében „ népi mozgalomnak” nevezte őket, és azt mondta, hogy a tiltakozások

a választási folyamat lefolyása miatti felháborodás és igazságtalanságérzet eredményei.

Hozzátette, hogy a „békés tüntetőket” mindig szívesen látják, de

a mi módszereink nem lehetnek ugyanazok, mint a baloldal által használtak, amelyek mindig ártottak a lakosságnak, mint például a földek megszállása, a tulajdon tiszteletben nem tartása és a szabad közlekedés jogának akadályozása.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.