Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Karácsony Gergely: Lebuktam



Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán reagált a Fidesz vádjaira, miszerint ő nem is igazi zöldpolitikus. A nagyobbik kormánypárt mindezt azzal indokolta:

„A jobboldali városvezetés 2018 és 2019 nyarán közel (csupán!) 20 ezer köbmétert használt fel a hőség csillapítására. A magát zöldnek mondó fővárosi baloldal tehát 2,5-szer annyi vizet használt fel.”

Karácsony Gergely erre csak annyit írt, hogy lebukott.

Sokat locsoltunk az elmúlt évtizedek legaszályosabb nyarán! Ez pont így volt, vállalom érte a felelősséget. Bár halkan teszem hozzá, eldönthetné a fővárosi Fidesz, hogy mivel van problémája, mert nyáron még azzal támadtak, hogy hagyom kiszáradni a budapesti parkokat. Most sokat locsolunk, vagy hagyjuk kiszáradni? Kis ellentmondást érzek

– osztotta meg dilemmáit a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt is hozzátette, miután az idei nyáron rendkívül súlyos aszály sújtotta az országot, muszáj alkalmazkodniuk a klímaválsághoz zöldmezős beruházásokkal, városrehabilitációs programmal, szárazságtűrőbb növényekkel, alternatív gyepgazdálkodással, méhlegelőkkel, „szivacsváros”-koncepció alkalmazásával, mulcsozással, mezővédő erdősávokkal.

De tény, hogy ha ezt a hülye kérdést kicsit kapargatjuk, akkor nagyon súlyos országos problémával találjuk szembe magunkat. Napi szinten küzdünk olyan jogszabályokkal és eljárásrenddel, amelyek meggátolják, hogy helyben megtartsuk, hasznosítsuk a vizet. Magyarország gyakorlatilag az elmúlt 300 évben a mocsárlecsapolásra, a vizek gyors elvezetésére, a patakok csatornává alakítására, a víz azonnali elvezetésére rendezkedett be, jogszabályi környezete ezt tükrözi

– fejtette ki a véleményét szintén a Fidesz locsolásra vonatkozó kérdésére válaszolva Budapest főpolgármestere.

A közösségi közlekedés fejlesztésével zöldít Karácsony Gergely

Karácsony Gergely szerint a közelmúlt nagy zöld lépése volt a főváros vezetése részéről, hogy a BKV buszflottájának frissítésével 135 új, alacsony padlós Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz áll forgalomba októberben Budapesten.

A klíma- és energiaválságot csak akkor lehet legyőzni, ha a budapesti közösségi közlekedés fejlesztésével zöldebbé válik a főváros – jelentette ki a főpolgármester. Az új járművekkel a fővárosi közösségi közlekedésben az összes busz alacsony padlós és klimatizált lesz, a környezetkímélő járműveket a legkorszerűbb EURO 6-os motorral szerelték fel.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Szabó Réka / Index)





Source link

Exit mobile version