Index – Belföld – Apja bérelt luxusautójával szágudolzott egy 17 éves fiatal Budapesten

általa megosztva admin
Kategória:A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága szeptember 16-án éjszaka közlekedési ellenőrzést tartott a kerület legforgalmasabb útszakaszain. A kezdeményezés célja a közúti közlekedés biztonságának javítása volt.

Gyorshajtás miatt tizenhat gépkocsivezetővel szemben indult eljárás. Két sofőrt elfogtak, egyiküket ittas vezetés miatt, a másik ellen tartózkodási hely megállapítása miatt volt érvényben elfogatóparancs, valamint utóbbi eltiltás hatálya alatt vezetett. Egy személyt előállítottak légalkohol-mintavételre, egy másik pedig közigazgatási bírságot kapott ittas járművezetésért.

A rendőrség honlapján közzétettek egy videófelvételt, melyen az látható, hogy egy luxusautó hatalmas zajt okozva halad a Váci úton. 

A kocsit vezető tizenhét éves fiút feljelentették, és a rendőrök elvették az autó rendszámát, mivel a külföldi rendszámú, édesapja által bérelt luxusautót előírt engedély nélkül vezette.

A rendőrség közleményéből kiderült az is, hogy helyszíni bírságot kapott két sofőr, mert vezetés közben a kezükben tartották mobiltelefonjukat, egy vezetőt pedig azért büntettek meg, mert nem indexelt sáváltáskor, valaki pedig azért, mert a kocsijának lejárt a műszakija.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések.

Source link

Translate ?