Index – Külföld – Járattörlések és lebénuló közlekedés, vádemelés koporsófogdosás miatt

általa megosztva admin
Kategória:


Óriási várakozás övezi a királynő hétfői temetését, a világ minden tájáról érkeznek emberek, hogy élőben láthassák az eseményt. A néhai uralkodó temetése lehet a történelem legnagyobb eseménye, amiről egy brit sem szeretne lemaradni. Az angolok egy része már napokkal ezelőtt nyolc, sok esetben tizenkét órát várakozott, hogy a Westminster-palotában lerója kegyeletét II. Erzsébet előtt, azonban vannak, akik már most a temetésre készülnek.

Törölték a repülőjáratokat, de növelték a vonatok számát

A királynőt hétfőn délelőtt kísérik utolsó útjára, a szertartást a Westminster-apátságban tartják, ahol már most megjelentek a letáborozók. Zacskókkal, kempingszékekkel, sátorral foglalták el a kordon mögötti területet, hogy a legjobb helyről nézhessék az eseményt.

A Transport for London számításai szerint több mint egymillió ember lehet ott a királynő temetésén. Körülbelül 250-nel növelik a vasúti közlekedésben résztvevő vonatok számát, köztük néhány éjszakai járattal, emellett felfüggesztették az autópálya-lezárásokat Anglia szerte.

Lord Sentamu yorki érsek a BBC-nek elárulta, hogy a királynő nem szeretett volna hosszú és unalmas temetést. Az érsek a legjobb szertartást ígéri, ahol az apátság kórusa is megszólal majd. Annak érdekében, hogy kiszűrjék a reptérről érkező zajokat, több mint 100 járatot töröltek. A Heathrow repülőtér bejelentette, hogy a hétfőn induló és beérkező mintegy 1200 járat 15 százalékánál fennakadások várhatók – értesült a Sky News.

Vádat emeltek a „koporsófogdosó” férfi ellen

Amint arról már az Indexen is beszámoltunk, egy férfit rendzavarás miatt tartóztatták le a Westminster-palotában, miután a jelentések szerint felszaladt a lépcsőn a ravatalhoz, letépte róla a királyi lobogót, majd megérintette a koporsót.

A 28 éves férfi ellen közrend megsértése miatt emeltek vádat a törvény 4A. szakasza szerinti szabálysértés, riadalomkeltés és zaklatás miatt. Szeptember 19-én, hétfőn van jelenése a Westminsteri Magisztrátusi Bíróságon – írja a BBC.

Ő a második olyan személy, akit azzal vádolnak, hogy bűncselekményt követett el sorbanállás közben, ugyanis vádat emeltek egy 19 éves férfi ellen, miután szerdán a sorban várakozó gyászolók közül két nőt is szexuálisan bántalmazott.

Source link

Translate ?