Index – Külföld – Rejtélyes körülmények között halt meg Putyin kulcsembere

általa megosztva admin
Kategória:A 39 éves Ivan Pecsorin szombaton a Japán-tengeren lévő Russzkij-sziget partjainál hajózott, amikor a hajóról a vízbe esett. Holttestét hétfőn, hosszas keresést követően emelték ki a vízből.

Pecsorin néhány nappal korábban részt vett a Vlagyimir Putyin orosz elnök által Valdivosztokban rendezett Keleti Gazdasági Fórumon. A Komszomolszkaja Pravda című orosz kiadvány szerint Pecsorin Vlagyimir Putyin alatt dolgozott, ő felelt például a kelet-oroszországi légi közlekedés fejlesztéséért.

Pecsorin halála nyolc hónappal azután következett be, hogy korábbi főnöke, Igor Noszov 43 éves korában agyvérzésben elhunyt. Az év eleje óta sorozatban haltak meg a Kremlhez kötődő üzletemberek, és mindegyiket vagy öngyilkosságnak, vagy balesetnek minősítették – írja a New York Post.

Szeptember 1-jén a 67 éves Ravil Maganov, a Lukoil orosz olajvállalat alelnöke a gyanú szerint egy ablakból való kizuhanás következtében halt meg Moszkvában.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, keddi percről percre frissülő hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin 2018. augusztus 22-én. Fotó:  Mikhail Svetlov / Getty Images)

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).