Index – Gazdaság – Rekordszámú nyaraló vonatozott a Balatonhoz a főszezonban

általa megosztva admin
Kategória:A MÁV honlapja szerint az elő- és főszezonban több mint 2,7 millióan utaztak vonattal a Balatonhoz, vagy onnan, illetve a balatoni állomások között.

A legtöbben Siófokon, Balatonfüreden, Zamárdiban, Fonyódon és Balatonlellén fordultak meg.

Bevált az online applikáció, népszerűek a vonatok

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára korábban elismerte a MÁV hiányosságait. Azóta a kormány a székesfehérvári és a déli parti vonal teljes felújításával, az északi parti szakasz Balatonfüredig való villamosításával tett azért, hogy versenyképesebb legyen a balatoni közlekedés. Tovább dolgoznak a vasút fejlesztésén, a nyári számok igazolják, hogy van értelme, az utasok szívesen élnek a folyamatosan bővülő lehetőségekkel.

Idén is forgalomba álltak a nyári hétvégéken a Balaton felé az emeletes KISS-motorvonatok, amelyek csaknem 45 ezer utast és mintegy 2000 kerékpárt szállítottak, és népszerűek voltak az éjszaka közlekedő „Bagolyvonatok” is.

A jegyek többségét, csaknem 1,3 millió darabot már a MÁV-appban és a megújult Elvira felületén vásárolták meg az utasok. A MÁV-applikációban vásárolt az utasok 24 százaléka, interneten 13 százaléka, jegyautomatákban pedig 17 százaléka.

A szezonális termékek közül a meghatározott vasútvonalakon és Volánbusz-járatokon egyaránt érvényes, jellemzően a tó körüli utazás elősegítésére hasznos, különféle Balaton 24/72 napijegyekből összesen 27 600 kelt el, négyezerrel több a tavalyinál. A kedvezményes, helyjegybiztosítást magában foglaló, interneten és MÁV-appon vásárolható okosjegyből mintegy 24 ezret vásároltak az utasok.

Source link

Translate ?