Index – Belföld – Elhalasztott tűzijáték: szombaton megbénul a közlekedés, így változik a menetrend

általa megosztva admin
Kategória:Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijátékot az aznap estére várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották, így azt augusztus 27-én, szombaton 21 órakor tartják meg.

Közúti változások

A BKK csütörtöki közleménye szerint csütörtökön 21 órától lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot hétfő 6 óráig, valamint hétfőn és kedden 22 órától másnap 6 óráig. A tűzijáték előkészítő munkái miatt péntektől korlátozzák a gyalogosforgalmat az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon.

Szombaton 16 órától a Margit híd – Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó utca – Erzsébet híd – Krisztina körút – Vérmező út – Margit körút által érintett szakaszon belül jelentős forgalomkorlátozások, lezárások várhatók. Előreláthatólag 19 órától lezárják az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat, de a hatóság döntése alapján korlátozhatják a Petőfi híd és a Margit híd forgalmát is.

A BKK szombaton a belváros elérésére a kötöttpályás közlekedési eszközök, elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.

Közösségi közlekedés

Az M3-as metró szombaton 18 órától éjfélig a déli szakaszon is jár: Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között a sűrűbben induló pótlóbusszal lehet utazni.

A déli szakaszon a metró nem áll meg a Nagyvárad tér állomáson. A Nagyvárad tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig MOL Bubival vagy gyalog közelíthető meg.

A metró 18 óráig a hétvégi rend szerint, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusz közlekedik.

A BKK közölte: a 2-es, a 2B és a 2M villamos pénteken 21 órától üzemzárásig, valamint szombaton várhatóan 19.30 és 22 óra között csak a déli végállomások és a Boráros tér között közlekedik. Szombaton napközben a déli végállomások és a Március 15. tér között járnak a villamosok.

Augusztus 27-én, szombaton 19:00-tól az alábbiak szerint közlekednek a BKK járatai:

 • A 19-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és a Széll Kálmán téren át közlekedik.
 • A 41-es villamos módosított útvonalon, a Széll Kálmán téren át, az Alkotás utcán és a Villányi úton közlekedik.
 • A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos módosított útvonalon, a Deák Ferenc tér helyett a Széll Kálmán térig jár.
 • Az 56A villamos helyett a Városház térig közlekedő 56-os villamos jár.
 • Az 5-ös busz csak Rákospalota és a Ferenciek tere között közlekedik. A budai szakaszon – a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között módosított útvonalon közlekedő – 105-ös busszal lehet utazni.
 • A 7-es és a 133E busz két szakaszon közlekedik: a pesti végállomásuktól csak a Ferenciek teréig, a budai végállomásuktól pedig csak a Móricz Zsigmond körtérig.
 • A 7E busz meghosszabbított útvonalon: Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között jár.
 • A 8E busz a budai oldalon csak Kelenföld vasútállomás és a Déli pályaudvar, Pesten pedig csak Újpalota, Nyírpalota út és a Ferenciek tere között közlekedik.
 • A 11-es és 39-es busz a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.
 • A 109-es busz a Batthyány tér helyett a Margit híd, budai hídfőig közlekedik.
 • A 105-ös busz Budán módosított útvonalon, a Pasaréti tér és az Apor Vilmos tér között; Pesten a Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között közlekedik.
 • A 110-es és a 112-es busz két szakaszon: Budán a Thomán István utca felől a BAH-csomóponton és a Villányi úton át a Móricz Zsigmond körtérig; Pesten kizárólag 112-es jelzéssel a Bosnyák tér felől csak a Ferenciek teréig közlekedik.
 • A 178-as busz nem közlekedik. A Gyöngyösi utca és a Deák Ferenc tér között a 105-ös busszal lehet utazni.
 • A 15-ös és 115-ös busz Gyöngyösi utca, ill. Göncz Árpád városközpont végállomás felé a Kálvin tér és a Lehel tér között a Kiskörút – Bajcsy-Zsilinszky út – Váci út útvonalon közlekedik, míg a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton jár.

A tűzijátékot követően a belvárosban sűrűbben induló kötöttpályás közlekedési járatokhoz csatlakozva számos vonalon többletindulásokkal segíti a BKK a hazajutást. A társaság felhívta a figyelmet, hogy az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni, az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.