Index – Belföld – A Sziget idején érdemesebb a közösségi közlekedést választani

általa megosztva admin
Kategória:



A ma kezdődő és jövő hétfőig tartó Sziget Fesztivál helyszíne, 

a Hajógyári-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös (szentendrei) HÉV-vel közelíthető meg,

a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni. A rendezvényre el lehet még jutni a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától, valamint a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő HÉV-megállóhelyétől is – áll a BKK közleményében.

A fesztiválozók a könnyűzenei és kulturális rendezvény helyszínén található BKK Ponton kérhetnek tájékoztatást a fővárosi közösségi közlekedést érintő kérdésekben, valamint a BudapestGO alkalmazás használatával kapcsolatban. A Filatorigát HÉV-állomáson hétfőig mindennap 0-24 óráig lehet jegyet, bérletet vásárolni a BKK munkatársaitól.

A Budapest Card Sziget Edition karszalagokkal a közösségi közlekedés és a reptéri transzferjárat külön térítési díj nélkül vehető igénybe augusztus 8-tól augusztus 16-ig.

Ami a közlekedéssel kapcsolatos változásokat érinti: augusztus 18-án 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz út Mozaik utca és Auchan behajtó közötti szakaszát, és augusztus 16-ig naponta 14 óra és hajnali 3 óra között lezárják a Mozaik utca és Ángel Sanz Briz út csomópontját, valamint a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszon. Ebben az időszakban a lezárt alsó rakparti szakaszra a Margit híd felől csak engedéllyel lehet behajtani.

A hétfőig tartó Sziget Fesztivál idején nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között a H5-ös (szentendrei) HÉV, nagyobb kapacitású járművekkel közlekednek a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatok, a 226-os autóbusz pedig augusztus 21-ig nem érinti az Óbudai-szigetet, helyette az Aquincumig közlekedik.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Óbudai-szigetre augusztus 14-ig transzferbuszok közlekednek. Augusztus 13. és 16. között az ellenkező irányban, a Szigetről a reptérre indulnak a transzferjáratok.

Dua Lipa szerdán, Justin Bieber pénteken lép fel

Ebben a cikkünkben arról olvashatnak, hogy a Sziget Fesztiválon is biztosítják az elektronikus ügyintézést, miután a rendezvényen is lehet használni egy új, mesterségesintelligencia-alapú, érintőképernyős eszközt, mellyel tíz különböző ügytípust intézhetnek a fesztiválozók.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a Szigetre látogatók biztonságosan szórakozhassanak, és a környéken élők is biztonságban érezzék magukat. Ebből a célból bűnmegelőzési és baleset-megelőzési pontot állítottak fel a Hajógyári-szigeten, ahol több idegen nyelven beszélő egyenruhás rendőrök és civil ruhás nyomozók is jelen vannak.

A Sziget Fesztivált két év után rendezik meg újra. Az Index stábja is a helyszínen van, és folyamatosan beszámol a legfontosabb és legérdekesebb történésekről.

Azt is tesztelték, mennyire lesz hangos a rendezvény. A hangpróbát kedd éjszaka tartották a III. kerületi polgármester jelenlétében. A zajszintmérésen az engedélyezett határérték alatt szólt a zene.

A rendezvény két legnagyobb és legdrágább fellépője idén Dua Lipa és Justin Bieber lesz, természetesen az ő fellépésük iránt a legélénkebb az érdeklődés: Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője a keddi sajtóbejáráson arról tájékoztatott, hogy a szerdai és a pénteki nap már csaknem telt házas, ahogy a szombat is, amelynek nagyszínpados headlinere Calvin Harris lesz.

A napijegy 32 ezer forintba, a VIP napi jegy 59 ezer forintba kerül az idei Sziget Fesztiválon. A legolcsóbb bérlet a háromnapos, melynek ára 95 ezer forint, hatnapos bérletet pedig 130 ezer forintért lehet vásárolni. A VIP-bérlet ára hat napra 202 ezer forint.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.