Index – Belföld – Karácsony Gergely: Pont nem a HÉV-en kellene spórolnia a kormánynak

általa megosztva admin
Kategória:



A kormány spórolásra hivatkozva felfüggeszti a HÉV-fejlesztéseket, holott Budapest és az agglomeráció közös érdeke lett volna a beruházás – írja a közösségi oldalán Karácsony Gergely. A kormány által készített Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia is azt mondja, hogy a főváros közlekedési problémái az agglomerációban keletkeznek az ottani közösségi közlekedés alacsony színvonala miatt.

A HÉV-projekt ezen a problémán segített volna. Ez éppen nem az a projekt, amelyen spórolni kellene. Napi 300–400 ezer autó érkezik Budapestre csak az agglomerációs településekről, ezt sem a fővárosi utak nem bírják ki, sem a városlakók, ahogyan a szmogot kell szívnunk, mert évtizedek óta megoldatlanul maradt ez a probléma

– írja a főpolgármester, aki szerint nem előzmény nélküli, hogy a kormány „HÉV-fejlesztéséket ellehetetlenítő” döntést hoz.

„Az Európai Unió támogatásából lehetett volna modern, jó minőségű nyugati kocsikra költeni, és most nem kellene spórolni hazánk egyik legfontosabb beruházásán, de az oligarchák kifizetése, az orosz kapcsolatok kiszolgálása még mindig fontosabb, mint a magyarok érdekei” – jegyezte meg a városvezető ellenzéki politikus.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.