Index – Sport – Így változik a közlekedés a Formula–1-es Magyar Nagydíj alatt

általa megosztva admin
Kategória:



Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a verseny nagyon sok külföldi és magyar látogatót vonz, ami erősen leterheli a település és a környék forgalmát. A rendőrség ezért arra kéri a mogyoródi lakosokat, hogy csak akkor üljenek autóba, ha feltétlenül szükséges. A hatóság jelezte, hogy a Hungaroring környékén és az odavezető utakon péntek reggeltől hétfő reggelig megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok

– olvasható a Police.hu oldalon megjelent közleményben.

A Magyar Nagydíj ideje alatt a következő főbb forgalmirend-változásokra számíthatnak az autósok:

  • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom, azonban a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypályától kifelé közlekedhetnek járművek.
  • Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – ahogy a forgalom engedi – szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé haladhat a forgalom.
  • A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé –, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.
  • Az M3-as autópálya 19 200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a ring felé lehet közlekedni.
  • Az Aquaréna és a szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz.
  • A versenypálya főbejárata és a szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel, ezt követően megfordul a forgalmi rend.
  • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
  • A mogyoródi HÉV-átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom.
  • A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül, a Gratis 2 parkolóból a szilasi buszforduló felé, a Gratis 3 parkolóból  Mogyoródon keresztül történik az ürítés.

A Kerek-tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni: az M3-as autópálya vagy a Mogyoród felé. A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség a Pince sor–Somlói út útvonalán keresztül biztosított.

A tömegközlekedést választók a H8 HÉV-vel tudnak kijutni a versenypályához. A HÉV kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring hármas számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. Délután a buszok fordított irányba haladnak, és viszik a nézőket a kerepesi HÉV-megállóba.

Az utak egyirányúsításáról a futamot követően, forgalom függvényében dönt a rendőrség. A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztatótáblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A beléptetéssel kapcsolatos szabályokról a Hungaroring Sport Zrt. honlapján lehet tájékozódini.

A rendőrség azt javasolja az érdeklődőknek, hogy az őrzött parkolókban álljanak meg az autóval, a bűncselekmények megelőzése céljából azokat minden esetben zárják be, értékes tárgyakat, iratokat pedig ne hagyjanak az utastérben.

(Borítókép: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma–1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2021. július 30-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.