Index – Belföld – Lelépett a Kutyapárt elnöke, 75 ezer forintra bírságolták

általa megosztva admin
Kategória:



„A gyalogosoknak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie” – ezt írja elő a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, és ezt nem vette figyelembe Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, amikor a Döbrentei térnél az úttestre lépett.

A párt vezetője a rendőri kérés ellenére sem ment vissza a járdára, ezért 75 ezer forintra bírságolták. Ez pont a fele e szabálysértésért kiszabható maximumnak. 

Korábban arról írtunk, hogy két hete, a katatörvény módosítása elleni tüntetés után Kovács Gergelyt a rendőrök elvitték és előállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság akkor azt közölte, hogy „egy férfit és egy nőt a szabálysértés továbbfolytatása miatt állítottak elő az V. kerületi Rendőrkapitányságra”.

Kovács most nyilvánosságra hozta az I. kerületi Rendőrkapitányság határozatát. Ebben az intézkedés indoklásaként az állt, hogy

a helyszínbiztosítás alatt az úttesten tartózkodó tömeget felszólították, hogy a híd úttestjét hagyják el. A felszólításnak eleget téve a tömeg nagy része elhagyta az úttestet. Kovács Gergely a járdáról a tömegből kilépve a híd úttestjére lépett, onnan többszöri felszólításra sem távozott, ezért vele szemben szabálysértés elkövetése miatt intézkedést kezdeményeztek.

Ha Kovács Gergely úgy dönt, mint a közelmúltban ugyancsak megbírságolt országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, akkor közérdekű munkával is leróhatja a büntetést. Ez kilencven óra elfoglaltságot jelentene számára.

(Borítókép: Kovács Gergely. Fotó: Szollár Zsófi / Index)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.