Index – Belföld – Karácsony Gergely szerint ötszáz buszt már holnap le kellene cserélni

általa megosztva admin
Kategória:



Karácsony Gergely főpolgármester szerint félelmetes látványt nyújtott a műszaki hiba miatt égő csuklós busz Kispesten. Mint megírtuk, a 950-es járaton közlekedő Volvo 7000A buszon keletkezett tűzben személyi sérülés nem történt, a busz azonban teljesen kiégett.

A főpolgármester szerint nem egyedi eset, hogy kigyullad egy-egy busz. Mint írta, az előző városvezetésnek sorozatos tűzesetekkel kellett foglalkoznia 5-6 évvel ezelőtt. Műszaki hiba mindig történhet, de a legfőbb ok, hogy végletekig elöregedett a budapesti buszállomány, amit a legnagyobb gondosság mellett is képtelenség zökkenőmentesen üzemeltetni – tette hozzá.

Karácsony Gergely úgy véli, az energiaválságra és a klímaválságra adott legokosabb válasz a közösségi közlekedés fejlesztése, amelynek a következő lépése pedig a régi, kényelmetlen, benzinfaló és környezetszennyező járművek cseréje kellene legyen. A főpolgármester hozzátette, a BKV-hoz még idén érkeznek új buszok bérleti konstrukcióban, valamint a BKK éppen egy nappal korábban kötött új szerződést 150 busz cserélésére.

További ötszáz buszt kellene lecserélni gyakorlatilag holnap. Ehhez azonban nem másra, hanem a kormány belátására vagy legalább jóváhagyására van szükség, hogy központi forrásból vagy legalább hitelből lecserélhessük a legöregebb buszokat

– fogalmazott Karácsony Gergely a hivatalos Facebook-oldalán. Hozzátette, a most tapasztalt válság idején különösen fontos a közösségi közlekedés fejlesztése, „a járműcsereprogramunk nem tűr halasztást, és mi nem tűrhetjük, hogy ennek a programnak a végrehajtását bármiféle rövidlátó politikai kicsinyesség akadályozza”.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.