Index – Belföld – Új elnök-vezérigazgatója van a Volánbusznak

általa megosztva admin
Kategória:A közgazdász, energetikai szakközgazdász, szociológus végzettségű szakember a közlekedéspolitika, valamint a projektmenedzsment terén rendelkezik felső vezetői tapasztalatokkal. Kruchina Vince 2012-ben csatlakozott a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséért felelős minisztériumi projektcsapathoz, majd 2017 és 2022 között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgató-helyetteseként a társaság kiemelt belföldi és nemzetközi projektjeinek végrehajtását koordinálta. 2014 óta az MVM ERBE Zrt. felügyelőbizottságának is tagja − közölte honlapján a vállalat.

A Volánbusz Zrt. új vezetőjének legfőbb feladata a vállalati integrációs folyamatok eredményes továbbvitele, valamint a több mint 18 ezer főt foglalkoztató társaság versenyképes üzemeltetése. Az új elnök-vezérigazgató a közlemény szerint elkötelezett a fenntartható közösségi közlekedés – azon belül a Zöld Busz Program – megvalósítása, a vasúti és a buszmenetrend összehangolása, továbbá a szolgáltatási színvonal további emelése mellett az utasigényeknek, a tulajdonos, a Technológiai és Ipari Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Központ elvárásainak megfelelően. Ennek érdekében a Volánbusz 2018-ban indított járműfiatalítási és a megkezdett hatékonyságjavítási programjának folytatására készül.

2022. június 15. és július 4. között a megbízott vezérigazgatói feladatokat dr. Bói Loránd látta el, aki a továbbiakban visszatér általános vezérigazgató-helyettesi tevékenységéhez.

Source link

Translate ?