Index – Belföld – Egy órán át tüntetők zárták le az Erzsébet hidat a reggeli csúcsforgalomban – már megindult a közlekedés

általa megosztva admin
Kategória:A rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Az intézkedés folyamatban van.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte „Szabadságot Budaházynak!” címmel, írja a 24.hu. A tüntetők Budaházy szabadon engedését követelték, miközben megakasztották a reggeli csúcsforgalmat.

A demonstráció miatt egy sáv járható a hídon Buda felé, írja a BKK. Pest felé megindult a forgalom mindhárom sávban. Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 105-ös, a 108E, a 110-es, a 110E, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz ismét az eredeti útvonalon közlekedik, közölte a társaság.

A forgalom mindkét irányban 9 órakor megindult, közölte a rendőrség.

A tüntetők az eredeti tervek szerint 117 percig szerették volna fenntartani a blokádot, így akarták felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy Budaházyék 117 évet kaptak. Ezt a Szent Korona Rádió tudta meg a demonstrálóktól.

A tüntetésről videó is készült:

Source link

Translate ?