Index – Belföld – Buszsáv lett az M3-as autópálya bevezető szakaszán Budapest irányában

általa megosztva admin
Kategória:Az új buszsávnak köszönhetően könnyebben tarthatják a menetrendet a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatai és hamarabb célba érkezhetnek – állítja a vállalat az MTI szerint.

A buszsávot a Szilas pihenőnél alakították ki, ami lehetővé teszi, hogy forgalomtorlódás esetén a Volánbusz járatai meg tudják előzni az álló vagy lépésben araszoló kocsisort.

Ez a válasz a torlódásokra

A Volánbusz 400 buszjáratot közlekedtet naponta a budapesti agglomeráció csaknem 400 ezres északkeleti térségből. Az M3-as érintett szakaszán egy átlagos munkanapon több ezren veszik igénybe a közlekedési vállalat szolgáltatásait. A csúcsidőszakokban tapasztalható torlódások, dugók eddig a buszjáratok közel negyedét érintették.

A buszsávok már beváltak az M1-es és az M7-es sztráda bevezető szakaszán, ahol az autóbuszos közösségi közlekedés járművei a sávok kialakítását megelőzően, csak számottevő késéssel tudtak csak közlekedni.

A buszsávok megvalósítása nyomán mostantól az ingázók sokkal gyorsabban juthatnak be a munkahelyükre. Az átalakításokkal a Volánbusz célja, hogy még többen tegyék le az autót, és szálljanak át buszra vagy vonatra.

Source link

Translate ?