Index – Belföld – Hétfőtől változik a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése Belső-Ferencvárosban

általa megosztva admin
Kategória:



A BKK szerint a buszok a háromhetes időszak alatt június 27. és július 15. között minden nap a Bakáts utcát és a Lónyay utcát elkerülve, a Közraktár utca – Fővám tér – Vámház körút útvonalon közlekednek az északi végállomásaik, a Gyöngyösi utca, valamint a Göncz Árpád városközpont felé.

A buszok elkerülik a belső-ferencvárosi utcákat, ahol rendszeresek a torlódások, ezért a jövőben a járművek gyorsabban haladhatnak az adott szakaszon, amely rövidítheti a menetidőt.

Felgyorsul a közlekedés

Az útvonalmódosítás miatt a 2-es villamos július 17-ig tartó pótlása miatt a Közraktár utcában ideiglenesen buszsáv lesz. Az újonnan kijelölt buszsávban, valamint a Vámház körúton – részben a villamosvágányokon – a buszok lényegesen gyorsabban tehetik meg a Boráros tér és Kálvin tér közötti távot.

A 15-ös és a 115-ös buszok nem érintik a Lónyay utca, a Czuczor utca és a Török Pál utca megállót, viszont a Közraktár utcában a Zsil utcánál, valamint a Fővám téren a Kálvin tér irányú busz- és trolimegállóban lehet felszállni a járművekre.

A háromhetes próbaidőszak alatt a BKK folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat, „amelyeket a környék élhetőségének javítására, a közösségi közlekedés fejlesztésére hasznosítja a közlekedésszervező” – írja a BKK honlapján.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.