Index – Külföld – Egyszerre sztrájkolnak a londoni metró és a brit vasúti vállalatok alkalmazottjai

általa megosztva admin
Kategória:



Több mint harminc év után először kezdődött meg egyidejű metró- és vasúti sztrájk kedden Nagy-Britanniában – adta hírül az MTI.

Országszerte ugyanis csaknem leállt a vasúti közlekedés, a londoni metróhálózat alkalmazottainak sztrájkja miatt pedig a brit főváros tömegközlekedésében is komoly fennakadások tapasztalhatók.

A munkabeszüntetést azután kezdeményezte a legnagyobb brit szakszervezetként számontartott RMT, hogy eredménytelenül végződött a munkáltatókkal hétfő este megtartott utolsó tárgyalás is.

Kedd délelőtti adatok szerint a sztrájkhoz a londoni metró tízezer, míg az országos vasúti vállalatok alkalmazottai közül 40 ezer fő csatlakozott. Az RMT legalább 7 százalékos béremelést követel a tömegközlekedési dolgozóknak, arra hivatkozva, hogy még ez is csak részben fedezné az idei évre várható inflációt.

A szakszervezet tiltakozik a brit kormány által a londoni tömegközlekedési vállalat (Transport for London, TfL) költségvetésében követelt több száz millió fontos megtakarítás ellen is, mivel az RMT szerint ez tömeges elbocsátásokhoz vezet.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.