Index – Belföld – Két és félmilliárd forintos beruházás segítette a szegedi kerékpáros közlekedés fejlesztését

általa megosztva admin
Kategória:



Botka László az Összefogás Szegedért Egyesület polgármestere a szombati átadóünnepségen azt mondta, kétéves, átfogó városfejlesztési program ért véget a beruházás elkészültével, amelynek költségeiből 1,5 milliárd forintot uniós támogatás, egymilliárd forintot az önkormányzat saját forrásai fedeztek. A beruházás kivitelezője a Délút Kft. volt.

A munkálatok hat városrészt érintetek, forgalmas csomópontokat építettek át, ahol több helyen előnyben részesítik a közösségi közlekedést, és kialakítottak tizennyolc troli- és buszmegállót. 

A projekt részeként 26 kilométernyi kerékpárutat építettek ki, ezzel a város kerékpárút-hálózata 121 kilométeresre bővült

– közölte a politikus, hozzátéve, hogy a magyarországi nagyvárosok közül Szegeden a legmagasabb a kerékpáros-közlekedést választók aránya.

A fejlesztések talán legfontosabb eleme a város egyik legrégibb útja, az Oskola utca átépítése volt. Az utca az elmúlt évtizedekben Magyarország egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált, a Belvárosi híd hozzá kapcsolódó szegedi hídfője pedig az egyik legzsúfoltabb kerékpáros-csomópont.

Az utcában irányhelyes kerékpáros sávokat, a hídfőnél pedig a közösségi közlekedést segítő forgalmi sávokat alakítottak ki. Az Oskola utcában a járda szélességét 2,5-ről 4,5 méteresre növelték, így az itt működő vendéglátóhelyek teraszokat működtethetnek, az út mellé pedig fasort telepítettek. A beruházás részeként elvégezték az Oskola utca és Stefánia ivóvíz-gerinchálózatának rekonstrukcióját is.

MTI





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.