Index – Belföld – Pokoli viharok Budapesten, megbénult a közlekedés

általa megosztva admin
Kategória:



Csütörtök délután a fővárosban több helyen is megbénította a forgalmat az intenzív esőzés: Budapesten egyik percről a másikra szakadt le az ég, nagyobb mennyiségű eső lepte el az utcákat. A BKK délután közleményt adott ki a BKK Info Facebook-oldalon, miszerint több helyen nehezítették a közlekedést a heves időjárási viszonyok. A közlekedési központ arról tájékoztatta utasait, hogy

  • a 11-es és a 111-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Fazekas utca és a Horvát utca megállót;
  • nem jár a 19-es és a 41-es villamos a Katinyi mártírok parkja és a Batthyány tér M+H között;
  • a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Széll Kálmán tér M és a Jászai Mari tér között;
  • a 17-es villamos nem jár a Széll Kálmán tér M és a Katinyi mártírok parkja között;
  • az 56-os, az 56A és a 61-es villamos nem közlekedik a Budagyöngye és Hűvösvölgy között;
  •  a 149-es autóbusz újra a teljes útvonalon jár;
  • a Libegő nem üzemel.

Kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután 2 órakor frissített veszélyjelzése szerint az egész ország területére első fokú figyelmeztetés van érvényben zivatar veszélye miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Hét megyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Nógrád megyében, Komárom-Esztergom megyében, Pest megyében, Tolna megyében, Bács-Kiskun megyében és Baranya megyében felhőszakadás miatt adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Hozzáteszik, ezekben a megyékben intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Mozgóképen a pusztítás

Olvasónk, Kristóf videót készített a budai villámárvízről, a II. kerületi Rómer Flóris utcából küldte a felvételt.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere is videót osztott meg Facebook-oldalán, amelyhez azt írta: a kerületben rendkívüli esőzés volt, rövid idő alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott, a csatornahálózat sajnos ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű lehullott esőt nem tud elvezetni.

„Ha kidőlt fát vagy nagy mennyiségű hordalékot tapasztalnak, jelezzék zöld számunkon: +36 (80) 204-965! Veszély esetén pedig hívják a 112-t” – tanácsolja a kerület vezetője, hozzátéve, hogy a károk felmérését és elhárítását megkezdték, kiemelt figyelmet fordítanak a parkokban, játszótereken található fák átvizsgálására.

Olvasónk felvétele itt tekinthető meg:

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.