Index – Belföld – Megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ

általa megosztva admin
Kategória:



A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közölte, hogy a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) legfontosabb feladatai közé tartozik

  • a MÁV-Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak megrendelése az állam nevében,
  • a közösségi közlekedési menetrendek összehangolása,
  • a tarifarendszerek egységesítése,
  • a kötött pályás fejlesztések stratégiai tervezése, amely a beruházások megvalósításában az Építési és Beruházási Minisztérium szakmai partnere lesz,
  • valamint az utasok még színvonalasabb kiszolgálása.

Az NKK küldetése

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára kiemelte, a Nemzeti Közlekedési Központ küldetése, hogy a minőségi, vonzó közösségi közlekedési kínálat, egységes és országos ütemes menetrendek, csatlakozások és tarifarendszer kialakításával minél többeket meggyőzzön a gyors, kényelmes és megbízható közösségi közlekedés használatának előnyeiről.

A tiszta és energiahatékony közlekedési módok megerősítése nélkül nincs hatékony környezetvédelem sem

– tette hozzá az államtitkár.

A Technológiai és Ipari Minisztériumhoz (TIM) tartozó Nemzeti Közlekedési Központ országos közösségi közlekedési integrációs szervként foglalkozik feladataival, amelyeket részben a Budapesti Fejlesztési Központtól, a KTI Közlekedéstudományi Intézettől és a közúti, vasúti szolgáltatóktól vesz át.

A tulajdonosi joggyakorló TIM és az NKK együttesen a szakpolitikai tervezésért, irányításért, a szolgáltatások megrendeléséért is felel majd. A társaságot átmenetileg a szakterületi államtitkár, Vitézy Dávid vezeti, az új vezérigazgatót egy hónapon belül kinevezik.

A 2010 óta elvégzett infrastruktúra-, jármű- és szolgáltatásfejlesztések szilárd alapot teremtenek a közösségi közlekedés lendületesebb, a városi és vidéki életminőséget egyaránt javító korszerűsítéséhez. A stratégiai célok megvalósításával az utazási igényekhez rugalmasan igazodó, magas színvonalú, az autózással szemben időben és árban is versenyképes szolgáltatási paletta áll majd a közlekedők rendelkezésére az ország minden részében – írja az MTI.





Source link

Translate ?