Index – Belföld – Újabb biciklis útvonalak lesznek a fővárosban

általa megosztva admin
Kategória:



Új kerékpáros-útvonalak jöhetnek létre Budapest XI. kerületében, amire meg is jelent a kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint tervezési szempont volt az újbudai fejlesztés előkészítési szakaszában, hogy a köz- és oktatási intézményeket, az üzleteket, valamint a fontosabb közlekedési csomópontokat könnyebben és biztonságosabban lehessen megközelíteni.

A fejlesztéseknek köszönhetően gyorsabban elérhető lesz a Rákóczi híd vagy a Petőfi híd, illetve annak környezete. A közösségi közlekedéssel való szorosabb kapcsolatot az útvonalak fejlesztése mellett az Etele út és a Tétényi út kereszteződésében tervezett B+R kerékpártárolók is segítik – írják.

A vállalat jelezte, hogy a közösségi közlekedés és a kerékpár kombinált használatával számos terület – például a Hamzsabégi út, a Hamzsabégi park, a Kopaszi-gát vagy a Móricz Zsigmond körtér – válik gyorsan megközelíthetővé.

A tervek szerint a főbb útvonalak mentén – a Bartók Béla út, az Etele út és a Szerémi út által határolt területen – kerékpársávokat és kerékpárutat alakítanak ki.

A cég szerint az eredményes közbeszerzési eljárás lebonyolítása után a munkák várhatóan még az idén elkezdődhetnek, és 2023 első felében várhatóan be is fejeződhetnek.

Azt is közölték, hogy az újbudai beruházás egy nagyobb fejlesztési program része. Az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Operatív Program (VEKOP) keretében összesen bruttó 8,39 milliárd forint jut a fővárosi úthálózat „kerékpáros-barátabbá” tételére.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.