Index – Belföld – Karácsony Gergely: Tele vagyok tervekkel, amiket a kormány is támogatni fog

általa megosztva admin
Kategória:Nem azért kaptam a megbízásom a budapestiektől, hogy valami ne legyen, hanem azért, hogy legyen – mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az RTL-nek. Mint mondta, tele vannak tervekkel, amelyek nagy részét a kormány is támogatni fogja.

Kiemelte, hogy a Liget-projektnek is vannak elemei, amelyekkel egyetért a főváros. Példaként említette a P+R parkolók építését, a közlekedés átalakítását és a park rekonstrukcióját. Megjegyezte azonban, hogy az oda tervezett épületeket Budapest más pontjain szívesebben látná.

A Biodómmal kapcsolatban elmondta, hogy a kormány és a főváros vezetése is abban érdekelt, hogy ez a beruházás megvalósuljon. A Biodómot az előző városvezetés teljes mértékben állami forrásból finanszírozta, ma félkészen áll, és a fővárosnak nagyjából egymilliárd forintot kell költenie az állagmegóvásra – tette hozzá.

Karácsony örül, hogy új alapokra helyeződik a kapcsolat

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy „a kormányban mindig szövetségest kerestünk”.

Nekem sajnos csalatkoznom kellett az előző parlamenti ciklus második felében, mert miközben én próbáltam szövetségest találni a kormányban, egyre több politikai támadást kellett kivédenünk. Nagyon örülök annak, ha az új kormánnyal új alapokra tudjuk helyezni a kapcsolatunkat

– fogalmazott Karácsony Gergely, aki az RTL Klubnak arra a kérdésére, hogy mit gondol, mennyire tud majd együtt dolgozni Lázár Jánossal, úgy fogalmazott:

Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni.

Ezenfelül reagált Lázár János azon kijelentésére is, miszerint 2030-ra utolérjük Ausztriát. Karácsony Gergely úgy gondolja, hogy Budapest ebben rengeteget tud segíteni, és nélküle biztosan nem is fog sikerülni.

Lázár János egy ciklus kihagyása után tért vissza a kormányba, a következő években építési és beruházási tárcavezetőként fog dolgozni.

Source link

Translate ?