Index – Külföld – Az összes beutazási korlátozást feloldották Ausztriában

általa megosztva admin
Kategória:Valamennyi olyan beutazási szabályt feloldották Ausztriában, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezettek be. Hétfőtől így ismét feltétel nélkül lehet beutazni a világ bármely országából – írja az osztrák Kronen Zeitung, amit a Portfolio vett észre. 

A feloldást a jelenlegi járványügyi helyzet tette lehetővé, így mostantól már a 3G-igazolás sem szükséges az Ausztriába való belépéshez az osztrák Egészségügyi Minisztérium péntek este közölt új belépési rendeletében.

Ennek értelmében ismét feltétel nélkül lehet belépni bármelyik országból, ahogy karanténkötelezettség sincs.

Az európai légi járatokon is megszűnt a maszkviselés

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, már nem kötelező a száj és az orr eltakarására alkalmas maszk viselése az európai repülőtereken és a repülőkön. Az intézkedés feloldása május 16-ától hatályos.

„Az arcmaszkot már nem kell minden esetben kötelezővé tenni a légi közlekedés során. A rendelkezés igazodik a nemzeti hatóságoknak a tömegközlekedéssel kapcsolatos változó rendelkezéseihez Európa-szerte” – áll az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) közleményében.

A hatóságok ugyanakkor hangsúlyozzák: továbbra is a maszk a leghatékonyabb eszköz a koronavírus terjedésének megállítására. 

Source link

Translate ?