Index – Belföld – LMP szerint válságállóvá kell tenni a magyar gazdaságot

általa megosztva admin
Kategória:



Keresztes László Lóránt (LMP) parlamenti képviselő, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke a párt pécsi, online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta,

a bizottság elnökeként mindent megtesz annak érdekében, hogy a globális környezeti kihívások hatásairól szakpolitikai párbeszéd indulhasson el.

Szerinte különösen fontos, hogy a magyar gazdaság a jövőben válságállóvá váljon, csökkenjen a kitettsége, nagyobb szerepet kapjon a helyi vagy regionális termelés, valamint

a hazai vállalkozásokhoz kerüljenek a támogatások a profitot kiszivattyúzó és szennyező multinacionális cégek helyett.

A pécsi képviselő az eseményen örömtelinek nevezte, hogy három magyarországi városba – köztük a baranyai megyeszékhelyre – közvetlenül érkezik a jövőben európai uniós támogatás zöld fejlesztések előkészítésére és megvalósítására.

Összehívja a képviselőket

Keresztes László Lóránt az eseményen – párthovatartozástól függetlenül – konzultációra hívta a pécsi országgyűlési képviselőket, illetve a megyei és városi önkormányzat illetékeseit azért, hogy a környezettel, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásoknak meg tudjon felelni a település.

Azt mondta, számít a kormánypárti képviselők segítségére ahhoz, hogy a pécsi közösségi közlekedés járműparkja mielőbb érdemben is megújulhasson, a helyi víziközmű-rendszer korszerűsödhessen, valamint végérvényesen lekerüljön a napirendről egy esetleges mecseki uránbánya és atomtemető kérdése.

Pécs fejlesztése

Kóbor József, a párt pécsi önkormányzati képviselője, a baranyai helyhatóság zöld megbízottja arról beszélt, hogy az Európai Unió száz, klímasemlegességi célokat kitűző városa között részesülhet Pécs közvetlen közösségi támogatásban. Első körben tervek elkészítésére jut forrás Pécsre, s ha ezek jól sikerülnek, akkor egy-egy adott projekt megvalósítása is közvetlen finanszírozásban részesülhet.

A képviselő szerint egyebek mellett a helyi tömegközlekedési és közműszolgáltató vállalatok – rajtuk keresztül a városban élők – lehetnek a támogatások haszonélvezői – írja az MTI.

(Borítókép: Keresztes László Lóránt az LMP frakcióvezetője 2021. április 9-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.