Index – Gazdaság – Ismét lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére

általa megosztva admin
Kategória:



A nevezők április 14-től folyamatosan, a keret kimerüléséig jelentkezhetnek a tenderre – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Mi is az a pedelec?

A pedelec elnevezés az angol pedal és electric szóból alkotott mozaikszó, amely a pedálozáskor keletkezett elektromos rásegítésre utal. A pedelecrendszer nem összekeverendő az elektromos gázkaros kerékpáréval, ugyanis a pedelec esetében tekerés nélkül nincs elektromos hajtás. 

Egyszerűbb lesz pályázni

Az ITM államtitkára elmondta, hogy a korábbi kiíráshoz képest az új konstrukcióban egyszerűbb lesz a pályáztatás. Emelték ugyanis a támogatás mértékét, és 

hajtási rendszertől függően kilencvenezer helyett százezer, illetve százötvenezer helyett száznyolcvanezer forint kapható,

miközben a korábbi szakaszos beadás helyett folyamatosan lehet jelentkezni.

Az új kiírásban bővítették a pályázók körét. Már nem lesz szükség munkaadói igazolásra a vásárláshoz, így kismamák, diákok, nyugdíjasok is pályázhatnak a támogatásra.

Ismerje meg az elektrifikáció fogalmát, fontos lesz!

Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a klíma- és természetvédelmi akciótervben az elektrifikáció fontos szerepet játszik, a magyar energiastratégia is egyre inkább ebbe az irányba halad, ugyanis a villamosenergia-termelést könnyen lehet zöldíteni, vagyis szén-dioxid-kibocsátás-mentessé tenni. 

Az államtitkár elmondta, hogy Magyarországon a közlekedés az egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátó szektor, amely a kibocsátás húsz százalékáért felelős.

Népszerűek a pedelecpályázatok

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kijelentette, hogy Magyarországon a kerékpározás területén forradalmi változás zajlik. Felidézte, hogy a tavaly zárult kerékpározás évében a parlament elfogadta, hogy a munkaadó ingyen adhasson kerékpárt a munkavállalónak, a költséget elszámolhassa, továbbá arra is emlékeztetett, hogy a korábbi pedelecpályázat egymilliárd forintos keretére 6800 jelentkezés érkezett, ebből 5600 vidékről. 





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.