Index – FOMO – Kerekesszékes liftet építettek II. Erzsébet királynőnek a vidéki rezidenciáján

általa megosztva admin
Kategória:



Ugyan a lassan százesztendős brit királynő korához képest rendkívül sokáig remek egészségnek örvendett, az elmúlt hónapokban már érkeztek olyan hírek, miszerint nehézséget jelent számára a járás, csak bottal közlekedik, fáradtságra panaszkodik. 

Az akkori pletykákra ráerősít, hogy II. Erzsébet számára valóban nehézséget okozhat a közlekedés, ugyanis skóciai birtokán található kastélyába a királyi családhoz közel álló források szerint egy kerekesszékesek számára kialakított liftet is beépítettek, hogy az uralkodó sokkal több időt tudjon tölteni az általa kedvelt vidéki házban – szúrta ki a Sun

A 20 ezer fontos (8,9 millió forintos) felvonóban akár hárman is elférnek egymás mellett, így a királynő biztosan kényelmesen fel tud majd jutni hálószobájába akkor is, ha állapota már tényleg nem engedi meg számára az ácsorgást sem.

Craigowan a királynő egyik kedvenc birtoka, imád ott lenni. Az ötlet, hogy megkönnyítsék a dolgát, hogy több időt tudjon ott eltölteni, szerintem nagyszerű. Ez egy nagyon nagy rezidencia, ahol a biztonság is tökéletes, ez egy olyan otthon, ahol mindig is szeretett időt tölteni

– vélekedett a királyi család életéről rendszeresen beszámoló Majesty Magazine főszerkesztője, Ingrid Seward. 

Az aberdeenshire-i Craigowan Lodge birtok körül egyébként több jel is arra utal, hogy II. Erzsébet tényleg szeretne több időt tölteni Skóciában, ugyanis a hatalmas rezidenciát új, modern biztonsági kamerákkal és rendszerrel szerelték fel, emellett pedig egy új kaput is kapott őfelsége privát szférájának és biztonságának megőrzése érdekében. A birtokon töltötte egyébként nászútját Diana hercegnő és Károly herceg is 1981-ben, de a királyi család többi tagja számára is igazi kedvenc a most megújított rezidencia. 

Az egészségével az elmúlt időben már meggyűlik a baja a brit uralkodónak, még októberben egy napot kórházban kellett töltenie általános orvosi vizsgálat céljából, majd nem sokra rá kificamodott a háta, amire csak rátett egy lapáttal a koronavírus-fertőzése. A királynő már tavaly felhagyott a lovaglással, ahogy orvosa tanácsára az alkalmankénti italozásról is lemondott, hogy megőrizze egészségét.

Múlt héten a királyi családhoz közel álló bennfentes azt nyilatkozta, hogy II. Erzsébet már szeretett corgi fajtájú kutyáit sem tudja elvinni sétálni, mivel a királynő csak bottal tud közlekedni, ez pedig nem teszi számára lehetővé a korábban mindennapjaihoz tartozó rutin elvégzését.

A királynőnek férje, Fülöp herceg halála óta a kutyái nyújtottak vigaszt, ám egy forrás elmondása szerint már hat hónapja nem tudta elvinni sétálni szeretett házikedvenceit a Windsor-kastély kertjébe.

Nincs elég jól. A királynő különösen akkor fordul szeretett corgijaihoz, amikor stresszes, mióta Fülöp herceg megbetegedett és meghalt, szinte minden nap kivitte őket sétálni

– mondta a bennfentes, aki azt is megjegyezte, jelenleg a palota személyzete látja el ezt a feladatot, és kérdéses, hogy a jövőben képes lesz-e a királynő újra sétáltatni kedvenceit.

A hírek szerint az uralkodó a Fülöp herceg tiszteletére rendezett ünnepséget is kihagyhatja, mivel nehézkes számára a járás, de nem szeretne sem sétapálcát, sem tolószéket használni, így a palota jelenleg azon ügyködik, hogy kitalálja, hogyan vehetne részt mégis a rendezvényen.

(Borítókép: Sean Gallup / Getty Images)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.