Index – Belföld – Közösségi közlekedés egy zöld jövőért, új kampányt indít a MÁV-csoport

általa megosztva admin
Kategória:A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport márciusi, „Közösségi közlekedés a zöld jövőért című kampánya”, áll a MÁV-csoport vasúttársaságának a közleményében, amit az MTI-hez juttattak el.

Ehhez fontos tudni, hogy Február 21-én, Párizsban több mint 700 fő részvételével, vasúti csúcstalálkozón mutatták be az európai vasúttársaságok vezérigazgatói által aláírt szándéknyilatkozatot, amelyben elkötelezettségüket fejezik ki az európai vasutak fejlesztése mellett.

A dokumentumban arra kérik az Európai Uniót és a nemzeti kormányokat, hogy fogalmazzanak meg konkrét nemzeti szintű célokat a modális váltás megvalósítása érdekében, támogassák a közlekedési módok közötti egyenlő versenyfeltételeket, valamint biztosítsanak megfelelő forrásokat a vasút modernizálásához. Ezt a szándéknyilatkozatot 24 európai ország 32 vasútvállalati vezetője látta el kézjegyével, köztük Magyarország is.

Legfontosabb célcsoportjuknak az autózókat tekintik, a közlemény szerint őket szeretnék meggyőzni a közösségi közlekedés előnyeiről, és a kampány fő szempontja a fenntarthatóság.

Az uniós klímacélok csak akkor teljesülhetnek, ha nő a közösségi közlekedés részaránya a személyszállításban, ebben pedig – mint írták – fontos szerepe van az egyéni döntéseknek. Három autóbusz, egy emeletes motorvonat, egy nagyobb HÉV-szerelvény legalább annyi utast vihet, mint több száz autó, fogalmazták meg példával is a döntésüket.

A MÁV-Volán csoport azért dolgozik, hogy az ország vasúti és közúti hálózatán modern, összehangolt, kiszámítható és jó minőségű szolgáltatást kínálhasson, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett.

A környezetvédelmi kampányban alkalmazott „AR”, azaz virtuális valósággal kiterjesztett plakátok az Artivive alkalmazás használatával további információkat adnak a busz, vonat vagy hév ikonokon, de ez mind megtalálható a MÁV hivatalos weboldalán. Az említett alkalmazás ott letölthető.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.