Index – Belföld – Meghalt a MÁV egyik alkalmazottja a viharkárok utáni helyreállításokban

általa megosztva admin
Kategória:


Az Index beszámolt róla, hogy milliárdos értékű károkat okoztak a hétvégi ciklonok. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy a vasárnapi vihar miatt összesen 1654 beavatkozásra volt szükség, és 273 épületben keletkezett kár. 

Az erős szél sok épület tetőszerkezetét megrongálta, nemcsak magánházakét, hanem középületekét is. Összesen 273 épületben keletkezett valamilyen mértékű kár. Nyolc családi házban a szél olyan mértékű károkat okozott, hogy átmenetileg lakhatatlanná váltak, az itt élő 34 embert rokonok fogadták be.

A vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy 700 méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét, amelynek a helyreállítása várhatóan kedd délelőttig tart. Ezekben a munkálatokban érte halálos áramütés a vasúttársaság egyik alkalmazottját. 

A MÁV kifejtette, hogy a hajnali halálos baleset körülményeit még vizsgálják a hatóságok és a vasúttársaság munkavédelmi, biztonsági szervezetei is, ezért arról a vizsgálatok lezárultáig nem tudnak tájékoztatást adni.

A vasúttársaság őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt munkatársa családjának és hozzátartozóinak. 

Meghaladta az ezret a kárbejelentések száma, de ennél jóval többel számolnak a biztosítók.

Source link

Translate ?