Index – Külföld – Felgyorsulhatnak a Budapest-Varsó gyorsvasút munkálatai

általa megosztva admin
Kategória:



Kétmilliárd forintos uniós forrást kapott Magyarország a Budapest-Varsó gyorsvasút magyarországi szakaszának környezetvédelmi munkarészeinek elvégzéséhez, így az előkészítő munkálatokat fel lehet gyorsítani – közölte Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

Magyarország és Lengyelország együttműködése nemcsak általában politikailag nagyszerű, hanem számos szakterületen is folytatunk praktikus, mindkét ország számára hasznot hozó együttműködést. Így van ez a közlekedés területén is: nagy közös projektjük a Budapest-Varsó gyorsvasút, melynek terveit tavaly év végén Brüsszelnek is bemutattuk

– írja a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság érdeklődik a projekt iránt.

A cél, hogy az aktuális európai uniós költségvetés végrehajtása során az engedélyezési tervek elkészítésére kapjanak finanszírozást.

Fontosnak tartjuk, hogy a két ország között minél több vasúti kapcsolat legyen, ezért most lengyel felvetésre vizsgáljuk a Budapest és Rzeszów közötti vasúti személyközlekedés újraindításának lehetőségét

– írja Szijjártó Péter.

A gyorsvasút Bécs felé is leágazhat, így nemcsak a visegrádi négyek országait kapcsolhatja össze, hanem a magyar hálózatot is bekötheti a nyugat-európaiba.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.