Index – Belföld – Miskolcon közlekedik Európa legszebb villamosa

általa megosztva admin
Kategória:A miskolci adventi villamos ötödször is elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet – közölte a Miskolc Városi Közlekedés Zrt.

A z MHD86 nevű cseh portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson lehetett voksolni a legszebb járműre, a versenyen 11 ország 23 villamosa indult.

A miskolci villamos számára az idei volt a tizedik esztendő, hogy ünnepi díszbe öltözött. A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, az utasokat pedig a Szépség és a Szörnyeteg című rajzfilm szereplői fogadták.

Először 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel. A 210-es Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót, majd a 202-es számú villamos vette át a helyét. Az elmúlt kilenc évben volt már piros és óaranyszínű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. A mostani mézeskalács ház formája 2019 óta látható, a belső tere azonban évről évre megújul.

Aki még nem próbálta, annak már nincs sok lehetősége, ugyanis 2022. január 6-ig lehet utazni az adventi villamoson.

(via CsodálatosMagyarország.hu)

(Borítókép: A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. fényfüzérekkel feldíszített villamosa a miskolci Széchenyi utcán.Fotó: Vajda János / MTI)

Source link

Translate ?