Index – Belföld – Márciustól felújítják a Podmaniczky utcát

általa megosztva admin
Kategória:



Március közepén kezdődik a főváros VI. kerületében lévő Podmaniczky utca Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti 300 méteres szakaszának felújítása ? tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rekonstrukciónak köszönhetően megújul az útpálya burkolata, új jelzőlámpás csomópont létesül három gyalogátkelőhellyel a Jókai utcánál, továbbá mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki.

A jelenlegi ferde helyett párhuzamos parkolás lesz kialakítva, a közvilágítást is felújítják, valamint tíz új fát is telepítenek.

A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában a kihasználatlan jobbra kanyarodó sáv megszűnik, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre. A Podmaniczky utca érintett szakaszán a közlekedési funkció érdemben nem csökken, ugyanakkor a fenntartható közlekedési módoknak (gyaloglás, közösségi közlekedés, kerékpár) átadható térfelületek nőhetnek.

A terézvárosi Podmaniczky utca felújításának kiviteli tervei idén márciusban készültek el, ősszel lezárult a szerződéskötés, a BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Penta Kft. aláírta a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést.

A munkaterület átadása 2022 márciusában várható, a munka pedig azután kezdődhet meg. A műszaki átadás-átvétel 2023 tavaszán zárulhat.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.