Index – Belföld – Áder János az Indexnek: Ne forduljunk magunk felé önváddal

általa megosztva admin
Kategória:November elején tartották az ENSZ 26. klímakonferenciáját, a hónap végén kezdődik a Planet 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó Budapesten. Ezekről, a klímaváltozás elleni küzdelemről, a megújuló energiaforrásokról, az atomenergiáról, valamint a magyar zöldpolitika eredményeiről és hiányosságairól is kérdeztük Áder Jánost.

Tesszük a dolgunkat, de a lehetőségeink arra, hogy a globális célt elérjük, meglehetősen korlátozottak a méretünknél és a kibocsátásunknál fogva, és ez nem önfelmentés

? mondta Áder János lapunknak adott interjújában, ami teljes hosszában hétfőn lesz olvasható az Indexen.

A köztársasági elnök szerint a G20-országcsoportnak ? amelynek Magyarország az Európai Unió tagjaként részese ? kell minél hamarabb érdemi megállapodást tető alá hoznia a klímavédelem területén.

Az államfő többek között válaszolt a hiányzó szélenergia-hasznosításra, a közlekedés zöldítésére, az atomenergia használatára, illetve a Velencei-tó megmentésére vonatkozó kérdésünkre is. Arról is szó esett, hogy biztosan jó úton járunk-e, ha 2013 óta emelkedő tendenciát mutat Magyarország bruttó szén-dioxid-kibocsátása.

Vasárnap megjelent anyagunkban az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, az Agrárminisztériumot, valamint a Greenpeace-t kérdeztük a már megvalósult programokról és a magyar zöldpolitikáról.

(Borítókép: Áder János. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Source link

Translate ?